Parodontologia ofera astazi o serie de raspunsuri la problemele pacientilor.

Caria dentara, afecţiune care atacă substanţa dentară şi poate duce până la extirparea pulpei dentare sau în unele cazuri chiar extracţia dinţilor. Tratamentul cariilor din timp poate avea efecte pozitive pentru a remedia şi reface arhitectura dintelui.

Lipsa dintilor / dintelui – Medicul dentist va trebui sa gaseasca solutii stomatologice adecvate /  soluţii protetice, astfel incat sa conduca la rezolvarea atat a problemelor estetice cat si funcţia masticatorie a acestuia.

Respiraţia urat mirositoare – De multe ori putem sa vedem la televizor in pauzele publicitare reclame la produse ce elimina respiratia urat mirositoare.

: Trebuie sa vedem in esenta care este cauza respiratiei urat mirositoare. Ea poate fi dată de multe probleme dentare, carii, lucrări protetice retentive, tartru. Medicul dentist poate stabili cu exactitate care sunt pasii ce trebuie urmati pentru eliminarea cauzei, iar ulterior efectul – respiratia urat mirositoare – va disparea. Pentru aceasta problema le recomandam pacientilor in primul rand consultul de specialitate, periajul dentar zilnic si folosirea apei de gura.

Endodontia

Endodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui. Pulpa dentară /nervul dintelui este un țesut situat în interiorul dintelui și este compusă din nervi, vase de sânge. Dinți pot prezenta una sau 5 rădăcini. Nerealizarea tratamentului specific endodontiei duce la posibilitatea extinderii infecției la nivel osos.

Parodontologie

Afectiuna  parodontala reprezinta o problema a cavitatii bucale ce afecteaza gingia, ligamentele dento-parodontale si osul alveolar, fiind popular si impropriu cunoscuta sub numele de “paradontoza”.