Stomatolog copii – Atunci cand suntem in cautarea unui medic dentist pentru copii trebuie sa avem in vedere ca vorbim de o ramura distincta a stomatologiei ce implica o serie de tratamente si abordari de specialitate ce sunt usor diferite fata de tratamentul stomtologic pentru adulti.
Pedodontia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii.

Tratamente stomatologice pentru copii si obiective urmarit

  • Preventia leziunilor carioase prin instructaj de periaj si sigilarea molarilor de 6 si 12 ani
  • Depistarea si dezvatarea copiilor de obiceiurile vicioase
    Pastrarii dintilor de lapte pe arcada pana la varsta la care acestia cad singuri, extractia precoce va putea genera probleme ulterioare

Cum eliminam frica de dentist?

De cele mai multe ori cauza principala pentru care adultii nu vin la un control stomatologic sau nu urmeaza un tratament de specialitate in cadrul unei clinici stomatologice este legat de frica de dentist.
Aceste temeri isi au de cele mai multe ori sursa in copilarie, in lipsa comunicarii dintre parinte si copil. Este bine sa familiarizati copilul de mic cu vizitele la medicul stomatolog, cat si cu o tehnica corecta de periaj, pentru a putea evita aparitia problemelor dentare. De multe ori teama de dentist apare prin prisma faptului ca parintii ii “ameninta” pe copii cu faptul ca ii duc la dentist daca nu sunt cuminti. De aici se formeaza ideea ca stomatologul pentru copii este un personaj negative, iar ce urmeaza sa se intample in cadrul sedintei petrecute pe scaunul dentistului le va produce durere / va fi o experienta neplacuta. Aceasta este o greseala imensa. In realitate parintii trebuie sa le vorbeasca copiilor in termini de apreciere fata de dentistul pentru copii atunci cand se aduce in discutie acest specialist.

Cati dinti de lapte au copiii ?
Multi dintre parinti isi pun intrebarea fireasca: cati dinti de lapte au copiii si la ce varsta incep sa fie inlocuiti de dintii permanenti.
Majoritatea copiilor are un numar total de maxim 20 de dintisori de lapte. Primii dintisori vizati pentru inlocuire sunt incisivii centrali, care au tendinta sa cada in jurul varstei de 6 anisori. Incisivii laterali sunt urmatorii care dispar.

Periuta dentara la copii

Este recomandata sau nu periuta electrica pentru copii ? Raspunsul este simplu: pentru mentinuerea sanatatii orale a copiilor este recomandat periajul de doua ori pe zi, cu ajutorul unei periute de dinti manuale cu perii moi sau medii ca duritate.

Ca timp ne spalam pe dinti ?

Periajul dentar- mai ales in cazul copilor- se realizează timp de minim 2 minute, de cel puţin 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara
Stomatolog copii sector 3
Cabinetul nostru stomatologic se afla in sectorul 3 al capitalei si avem medici pregatiti sa lucreze cu copii. Au experienta in acest sens, rabdare si capacitatea de a le oferi incredere celor mici.